“BAŞARILI İNSANLARIN 6 ALIŞKANLIĞI”

Hepimizin hayatta gerçekleştirmeyi hayal ettiği bir fikri var. Fakat ne yazık ki bazılarımız fikirlerimizi hayata geçirme konusunda zorlanabiliyoruz. Peki, kurduğu hayalleri gerçekleştiren başarılı insanların özelliklerine göz atıp düşlerinize giden yolda daha emin adımlarla ilerlemek istemez misiniz?

Başarılı insanların sahip olduğu ortak özellikler, aklınızdaki fikri ve hayallerinizi gerçekleştirmek için size rehberlik edebilir! İşte, başarılı insanların sırları:

 

Disiplinli Bir Şekilde Çalışırlar.

Biliyorsunuz, hayallere ulaşabilmek için çaba göstermek yani çalışmak gerekiyor. Düşlediğiniz şey ne olursa olsun, ona ulaşmak için öncelikli olarak kendinize bir yol haritası oluşturmalısınız. Bu yol haritası, atmanız gereken adımları bir sıraya koymanızı yani önceliklendirmenizi sağlayarak zaman kaybetmenizi önemli ölçüde engeller ve amacınıza emin adımlarla ilerlemenizi sağlar.

Elbette oluşturduğunuz yol haritası kadar o haritaya sadık kalmak da önemli. Oluşturduğunuz yol haritasını dikkate alarak çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Çünkü disiplinli bir şekilde çalışmak, başarılı insanlarda var olan özelliklerden biri!

 

Kendilerine İnanırlar, Tutkularından Güç Alırlar.

Doğma aşamasında olan ya da henüz doğmuş bir fikir sizi heyecanlandırır. Onu hemen gerçekleştirmek için harekete geçmek istersiniz. Bir de yola çıkmadan önce planlamanızı yaptınız mı tamamdır! Peki, gerçekten hayallerinizi gerçekleştirmek için bunlar yeterli mi? 

Açık konuşalım; yeterli değil! Çünkü çıktığınız bu yolda düşündüğünüzden daha fazla çalışmanız, planda olmayan durumlara karşı hızlı çözümler üretmeniz gerekebilir. Bu tarz durumların üstesinden gelebilmeniz için ise öncelikle başarılı insanların yaptığı gibi kendinize, sonrasında hayalinize güvenmeli ve tutkularınızdan güç almalısınız. Motivasyonunuzun düştüğünü düşündüğünüz dönemlerde se hayalinizin gerçek olduğunu düşleyebilir ve gelecekteki başarınızla kendinizi motive edebilirsiniz!

 

Başarıya Ulaşmanın Farkındalardır, Kolay Pes Etmezler.

Bahsettiğimiz gibi hayalinizi gerçekleştirmek için çalışırken hiç düşünmediğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumlar sizi motive edebileceği gibi olumsuz etkilere de neden olabilir. Fakat başarılı olmanın sırlarından biri kesinlikle başarının kolay gelmeyeceğini bilmektir!

Çalışmalı, düştüğünüzde daha motive bir şekilde kalkmalı ve yolunuza devam etmemeli, asla pes etmemelisiniz! Tıpkı başarılı insanların yaptığı gibi… Hayalleri gerçekleştirmek için yapılması gerekenler arasında en önemli unsurlardan biri belki de bu! Pes etmemek, çalışmak, sabretmek ve daha çok çalışmak…

 

Geçmişten Ders Alır, Fakat Geçmişle Yaşamazlar.

Hayalinizi çevrenizdeki insanlara anlattığınızda olumsuz fikirlerle karşılaşabilirsiniz. İnsanların olumsuz düşünmesine sebep olan şey ise kendilerinin ya da yakın çevrelerinin sizin hayal ettiğiniz fikre benzer bir girişimde bulunduklarında aldıkları sonuçtur. Fakat bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden birinin altını çizmek isteriz: İnsanların deneyimleri, kişilikleri ile gidecekleri yol ve şartlar farklı olduğu için sonuçlar da farklı olabilir. 

Yani başkasının hüsrana uğramış olması ya da sizin geçmişte herhangi bir engel nedeniyle hayalinizi gerçekleştirememiş olmanız, yeni denemelerinizde başarısız olacağınız anlamına gelmez. Bu noktada önemli olan unsur ise olayları analiz edip geçmişten ders almayı bilmek!

 

Risk Almaktan Çekinmezler.

Herkesin belirli alışkanlıkları, herhangi bir şeyi gerçekleştirirken izlediği belli bir yolu var. Söz konusu bu alışkanlıkların yerine başka uygulamalar gelmesi ya da amacı gerçekleştirme yolunda alternatif rotaları değerlendirmek olduğunda ise gerilim dozu artabilir. Bunun nedeni hiç kuşkusuz konfor alanını terk edip risk almak zorunda kalmak. Oysa risk almaktan korkmamak ve farklı yolları denemek, başarılı insanların sahip olduğu en belirgin özelliklerdendir.

 

Kendi Hatalarını Kabul Ederler, Başkalarını Suçlamazlar.

Dünyanın en başarılı insanlarının dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri ise tabii ki objektif olmaları! Yaşanan herhangi bir olumsuz durumda çevrelerinde suçlayacak birini aramak yerine yaşanan olayı inceleyip yapılan hataları objektif bir şekilde belirleyebilirler. Hatalı kendileri olsalar bile bunun sorumluluğunu üstlenebilirler.